contact  |   login  |  choose your language       
 
   English in Totnes
   Inglese a Totnes
   Ingles en Totnes
   L'anglais Totnes
   Sprachreise Totnes
 
nu boeken
engels leren in totnes

Inwoners
8.000
 
Klimaat
Ondanks dat het soms kan regenen heeft Totnes milde winters en temperaturen die door het hele jaar zelden dalen onder de 10°C. De kust bij Totnes staat bekend als de ‘Engelse Riviera’ door het mediterrane subklimaat en toeristische boulevards gevuld met palmbomen.
 
Omschrijving
Totnes is een klein, veilig, uniek en apart stadje. Het is gelegen aan de oevers van de “Dart” rivier in het hart van het schitterende landschap van Devon, dichtbij het nationale park van Dartmoor en de kust van Zuid Devon. Een historisch stadje met een bijzonder mix van inwoners met verschillende levensstijlen waardoor studenten zich snel thuis voelen en gemakkelijk onderdeel worden van de relaxte sfeer die er heerst. De "Totnesians" zijn erg gastvrij en vriendelijk en maken altijd tijd voor het maken van een praatje. Ook heb je hier de mogelijkheid om de traditionele cultuur nog te ervaren en is het nog steeds niet ontdekt door het grote toerisme.

Binnen de UK staat Totnes bekend als een centrum voor kunst, muziek en een alternatieve levensstijl waardoor het ook een grote aantrekkingskracht kent onder kunstenaars, schrijvers en muzikanten. Zij leveren gezamenlijk een bijdrage aan het rijke en dynamische stadleven, met kunst exposities, shows, live muziek, dans, theater en festivals. Er is iedere week een drukbezochte markt met een aanbod van leuke, traditionele en aparte producten. In het centrum zie je straatartiesten, kleine marktjes en de hoofdstraat (High Street) zit vol met leuke winkeltjes, organic food shops, restaurants en pubs i.p.v. grote winkel ketens, zoals je vaak in andere steden ziet. Omdat de meeste faciliteiten en bezienswaardigheden in deze compacte stad prima te voet bereikbaar zijn, is dit eveneens een uitstekende keuze voor jongere studenten en families.

 
Bezienswaardigheden
 • Het historische stadscentrum
 • Kasteel van Totnes
 • The South Devon Railway
 • Het typisch Engelse platteland van Devon
 • Bogan House Costume Museum
 • The Totnes Rare Breeds Farm
 
Vrije tijd
 • Neem de boot die langs de Dart gaat naar de pittoreske kuststad van Dartmouth waar je het voormalige huis en tuinen van Agatha Christie passeert. Je kunt hier ook genieten van een bezoek aan het opmerkelijke kasteel van Dartmouth. Of slenter langs de rivierbank op zoek naar vergeten dorpjes of een traditionele pub met lekker eten.
 • Je kunt het historische Dartingon Hall bezoeken dat dateert uit de tijd van de Nomaden. In 'the Great Hall' worden vaak concerten gehouden en in de prachtige tuinen vinden o.a. in juli openlucht producties van Shakespare plaats.
 • Bezoek de markt van Totnes. Totnes heeft 3 marktdagen waaronder de Elizabeth dag op dinsdag. Dit is een markt voor ambachten waarbij alle kraamhouders verkleed zijn als uit het tijdperk als van Queen Elizabeth I (de Engelse gouden eeuw).
 • Bezoek een traditionele wijn en kaas boerderij of een organische boerderij.
 • Neem een Shiatsu massage
 
 

© lingua - general conditions -  gratis brochure -  contact lingua - 
 

engels in engeland
londen  
york  
oxford  
totnes  
bournemouth  
brighton  
londen ierland
dublin malta