contact  |   login  |  choose your language       
 
   US visa information
   Visto USA
   Visados EE.UU.
   Visa ťtudiant USA
   Visum USA
 
nu boeken
Informatie studenten visa VS

Als je Amerika in wilt, heb je toestemming nodig van de Amerikaanse overheid. Deze toestemming kan je op een van de volgende manieren verkrijgen:

 1. een visa, uitgegeven door de Amerikaanse ambassade
 2. een zogeheten ‘visa waiver’ (een speciale overeenkomst tussen de Amerikaanse overheid en sommige landen voor korte verblijven zonder visum)

Kijk hieronder om na te gaan welk visum je nodig hebt:

Het hoofddoel van je bezoek is studie
[je wilt 18 uur of meer per week lessen volgen]
ŗ Je hebt een F1 studenten visum nodig

Het hoofddoel van je bezoek is toerisme (en een beetje Engels leren)
[je wilt minder dan 18 uur per week lessen volgen]
ŗ Je hebt een visa waiver of een B1/B2 tourist visum nodig

 

 

F1 studenten visum

Om te beginnen, is het aangeraden om zo vroeg mogelijk met de visa aanvraag procedure van start te gaan. Het kan tot 120 dagen duren voor je van de ambassade of het consulaat je visum krijgt.

Doorloop devolgende stappen als je een F1 student visa nodig hebt:

 1. Schrijf je in:
  1. Vul het aanvraagformulier online in en schrijf je in voor ťťn van de cursussen (en accommodatie, indien nodig). Geef aan dat je het I-20 document nodig hebt voor je visumaanvraag. Zodra wij jouw inschrijving en aanbetaling hebben ontvangen, zullen we het opgevraagde document in orde brengen. Je zult binnen 48 uur na inschrijving een bevestigingsmail ontvangen met bijkomstige uitleg omtrent de betaling van het restante bedrag.
  2. Je dient het totale bedrag vooraf te betalen opdat onze school het opgevraagde I-20 document naar jou kan toesturen.
  3. Bezorg ons een kopie van je paspoort samen met een bankafschrift/bewijs van jouw 'beschikbare krediet' en 'financiŽle solvabiliteit'. Hiermee toon je aan dat je goenoeg financiele middelen hebt om in Amerika te kunnen wonen en studeren (2000 USD/maand als je voor jouw eigen accommodatie zorgt, of 1000 USD/maand als je in ťťn van de door de school aangeboden accommodaties verblijft).
   In het geval dat je gesponsord wordt (door een bedrijf, ouders of iemand die jouw studies financieel ondersteunt), dan dient het verklaringsformulier affidavit form door de desbetreffende persoon of entiteit ondertekened te worden. Stuur ons ook een kopie van een bankafschrift van de sponsor zodat je kan aantonen dat er over voldoende middelen beschikt wordt om jouw verblijf financieel te ondersteunen.
  4. We zullen het I-20 document naar jou toesturen volgens jouw aanvraag, per standaard- of express postdienst. Hou er rekening mee dat de express dienst een extra kost inhoudt.
 2. Maak een afspraak met de dichtsbijzijnde Amerikaanse ambassade of het consulaat in eigen land. Zorg ervoor dat je het l-20 formulier ruim van tevoren in orde brengt voo je een interview/gesprek met de ambassade inplant. Bij sommige ambassades of consulaten kan het tot 8 weken duren voordat je aan de beurt komt, dus het is aangeraden je tijdig aan te melden. Je dient de volgende documenten mee te nemen naar het interview:
  1. Een geldig paspoort
  2. Een geldige 2x2inch (5x5cm) foto voor officiŽle documenten
  3. I-20 formulier van de school
  4. Betalingsbewijs van de SEVIS I-901 fee (www.fmjfee.com)
  5. FinanciŽle documentatie zoals vermeld in punt 1c waaruit blijkt dat je financieel in staat bent jezelf te ondersteunen/laten ondersteunen tijdens je studie in Amerika. Hierbij dien je eventueel aanvullende documentatie voor te leggen om jouw financiŽle stabiliteit te staven.
  6. Documentatie als bewijs van jouw niveau van de Engelse taal zoals bv. diploma, certificaat, of testresultaten. Hiermee verduidelijk je in hoeverre je jouw kennis van de Engelse taal wil verbeteren binnenin Amerika.
 3. Eenmaal op het vliegtuig richting Amerika zal jou het I-94 formulier overhandigd worden. Dit is een witte kaart waarop jouw dag van aankomst en vertrek vermeld staat. Je dient dit formulier te tonen wanneer je Amerika opnieuw verlaat, dus verlies het niet uit het oog!
 4. Bij aankomst in Amerika, zal de immigratiedienstvragen naar jouw paspoort, I-94 formulier, I-20 formulier en mogelijk overige documentatie. Op zowel de l-94 als de l-20 formulieren zal een stempel geplaatst worden, dewelke zal dienen als bewijs van jouw F1 studentenstatus.

Mocht jouw visumaanvraag geweigerd worden, dan zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Dit houdt in dat je, onder normale omstandigheden, de kostprijs van de cursus en accommodatie terugbetaald krijgt, minus administratieve kosten.

Hou er rekening mee dat jij als student verantwoordlijk bent voor de aanvraagprocedure van het visum evenals de vereiste documenten. De uitleg op deze pagina is louter informatief en dient enkel en alleen als richtlijn. Meer informatie kan je terugvinden op websites van de Amerikaanse overheid, zoals https://travel.state.gov/content/visas/en.html

 

 

Visa waiver program (VWP)

Dit programma stelt burgers van onderstaande landen in staat Amerika te betreden zonder visum:

Andorra

Hongarije

New Zeeland

AustraliŽ

IJsland

Noorwegen

Oostenrijk

Ierland

Portugal

BelgiŽ

ItaliŽ

San Marino

Brunei

Japan

Singapore

TsjechiŽ

Letland

Slowakije

Denemarken

Liechtenstein

SloveniŽ

Estland

Lithouwen

Zuid-Korea

Finland

Luxemburg

Spanje

Frankrijk

Malta

Zweden

Duitsland

Monaco

Zwitserland

Griekenland

Nederland

Verenigd Koninkrijk

Je moet dus staatsburger zijn van een land dat deelneemt aan dit 'visumontheffingsprogramma'. Nederland en BelgiŽ vallen hier beiden onder. Verder dien je ook te voldoen aan volgende voorwaarden:

 1. Je verblijft voor voor maximaal 90 dagen in Amerika
 2. Het hoofddoel van je reis is vakantie
 3. Je zal een Engelse taalcursus aangaan van minder dan 18 (echte) lesuren per week

Mocht je niet voldoen aan bovenstaande voorwaarden, dan hoor je een aanvraag in te dienen voor een F1 student visa.

ŗVoor meer informatie over het Visa Waiver Programma kan je de officiele webpagina van de Amerikaanse ambassade raadplegen, of even langsgaan bij het consulaat in eigen land.

ŗ Internationale bezoekers aan de V.S. vanuit een van de Visa Waiver Programma landen (dus Nederland en BelgiŽ) moeten zich aanmelden voor de z.g.n. 'travel authorization online' (ESTA).

B1/B2 tourist visa

Een B1/B2 toeristenvisum is van toepassing als je voldoet aan ten minste ……N van onderstaande voorwaarden:

 1. Het hoofddoel van je reis is vakantie en het land waartoe je behoort maakt geen deel uit van het Visa Waiver Programma (VWP)
 2. Het hoofddoel van je reis is vakantie en je plant om langer dan 90 dagen in Amerika te verblijven

Als je aan deze voorwaarden voldoet, dan kan je een B1/B2 toeristenvisum aanvragen. Dit visum staat jou toe om een taalcursus Engels aan te gaan voor minder dan 18 (echte) lesuren per week. Mocht je een taalcursus Engels voor meer dan 18 (echte) lesuren per week willen volgen, dan dien je het F1 student visa aan te vragen.

ŗVoor meer informatie over de B1/B2 toeristen visum kan je de officiele webpagina van de Amerikaanse ambassade raadplegen, of even langsgaan bij het consulaat in eigen land.

Hou er rekening mee dat jij als student verantwoordlijk bent voor de aanvraagprocedure van het visum evenals de vereiste documenten. De uitleg op deze pagina is louter informatief en dient enkel en alleen als richtlijn. Meer informatie kan je terugvinden op websites van de Amerikaanse overheid, zoals https://travel.state.gov/content/visas/en.html

engels in america